Ook Daley Blind neemt afscheid van Oranje


De interland Nederland – Peru stond niet alleen in het teken van het afscheid van Wesley Sneijder. Ook verdediger Daley Blind kwam voor de laatste keer uit in Oranje. Alleen hoorde hij dat pas na de wedstrijd.

Geen publiekswissel
Aanvankelijk was het de bedoeling dat alleen Wesley Sneijder afzwaaide. ,,Maar toen Daley zich bij de 0-1 als een pupil liet aftroeven en daarna nog een paar keer knullig balverlies leed, besloot ik dat het na vanavond ook voor hem eindigt”, zei bondscoach Ronald Koeman kort na afloop. ,,Ik heb hem dat nog niet verteld, maar ik neem aan dat hij dat wel begrijpt. Helaas ben ik vergeten hem een publiekswissel te geven. Achteraf gezien had ik hem direct na het volkslied naar de kant moeten halen, maar dat kan ik nu niet meer veranderen.”

Daley Blind weet hier nog niet dat hij voor de laatste keer als Oranjespeler het Wilhelmus zingt. Beeld: NOS.nl

Geen lege handen
,,Daley is nog maar 28 en normaal ben je dan als voetballer op je best. Helaas liet zijn techniek hem de laatste jaren in de steek, maar ik zal nog vaak aan zijn fijne inspeelpasses en onze mooie tijd bij Manchester United terugdenken”, meldde Memphis Depay, die twee keer scoorde en daarmee voorkwam dat Oranje in eigen huis met lege handen achterbleef: ,,Dat heb ik vorige week al meegemaakt en genoeg is genoeg.”

Hardlopen of squashen
Daley Blind keek terug op een verrassende interlandavond. ,,Na de wedstrijd kwam een geëmotioneerde Frenkie de Jong na me toe om me te bedanken voor de mooie dingen die we samen in Oranje hebben meegemaakt. Daarna zongen mijn teamgenoten ‘Daley bedankt’, in de kleedkamer, dus ik heb wel een vermoeden dat het na vanavond ophoudt. Wat ik nu ga doen om fit te blijven? Misschien hardlopen of squashen. Eerlijk gezegd was voetbal nooit echt mijn ding.”