Ook FC Twente hoopt op hartverwarmende actie ADO-fans


De fraaie knuffeldierenactie van de supporters van ADO Den Haag, zondag in Rotterdam, heeft het bestuur van FC Twente aan het denken gezet. De leiding van de in financieel zwaar weer verkerende club zal komende zondag plaatsnemen onder het uitvak en hoopt dat de ADO-supporters allemaal een bankbiljet naar beneden gooien.

Geraakt
,,We zijn geraakt door het gebaar en de vrijgevigheid van de fans van ADO Den Haag”, zegt FC Twente-voorzitter Onno Jacobs. ,,Hopelijk willen ze komende zondag nog een keer een vergelijkbare actie organiseren om ook ons te helpen, want onze financiële situatie is nog steeds niet bepaald rooskleurig.”

Supporters van ADO gooiden zondag knuffeldieren naar jeugdige Feyenoord-fans. Foto: ANP

Supporters van ADO gooiden zondag knuffeldieren naar jeugdige Feyenoord-fans. Foto: ANP

Alleen bankbiljetten
Daarom wordt de stadionindeling voor komende zondag aangepast, zodat de Haagse fans pal boven de eretribune van Twente – met daarop het clubbestuur – zitten. Jacobs: ,,Hopelijk nemen de uitsupporters zondag allemaal wat geld mee. Liefst alleen bankbiljetten en geen munten, want die komend nogal hard aan en zijn bovendien minder waard.”

Graaier
Om zoveel mogelijk geld te kunnen veiligstellen, krijgt FC Twente hulp van een oude bekende, verklapt Jacobs. ,,We hebben Joop Munsterman bereid gevonden om zondag op de eretribune plaats te nemen en bankbiljetten binnen te harken. Een grotere graaier kunnen we immers onmogelijk vinden.”