Ook Helmond Sport meldt zich voor Justin Kluivert: ‘Waardevolle breedteversterking’


Justin Kluivert heeft de clubs momenteel voor het uitkiezen. De jonge Ajacied stond al in de belangstelling van AS Roma en Tottenham Hotspur, maar nu heeft ook Helmond Sport zich gemeld.

Waardevolle versterking
Leon Vlemmings, algemeen directeur van Helmond Sport, bevestigt de interesse in de 19-jarige aanvaller. ,,We zien in Justin Kluivert een waardevolle versterking voor de breedte. Hij zal weliswaar niet elke week in de basis starten, maar een sterke bank is op dit niveau ontzettend belangrijk. Hij gaat sowieso speelminuten krijgen, want er zijn altijd spelers die geblesseerd raken of geschorst zijn. In dat geval zal onze trainer hem zeker belonen met een invalbeurt in blessuretijd.”

Justin Kluivert heeft de clubs voor het uitkiezen. Beeld: YouTube/Fox Sports

Officieel bod
Helmond Sport, dat dit seizoen 19e werd in de Jupiler League, zal volgens Vlemmings nog deze week een officieel bod op de begeerde Kluivert doen. Vlemmings: ,,We bieden twee ton, exclusief bonus als we ons kwalificeren voor de Champions League. Dat is aanzienlijk lager dan de bedragen die een club als AS Roma op tafel kan leggen, maar ik durf te zeggen dat onze secundaire arbeidsvoorwaarden beter zijn. Bij ons hoeft hij maar één keer in de week te trainen en heeft hij meer vakantiedagen, want wij spelen nooit meer nacompetitie. Ik denk bovendien dat Justin zich in ons stadion snel thuis zal voelen, want dat is even matig gevuld als de Amsterdam ArenA én er hangt een levensgroot spandoek met de tekst ‘Grauwte smoel, ginne skrik’. Vooral de eerste twee woorden passen uitstekend bij hem.”

Het sfeerdoek in het Helmond Sport-stadion. Foto: Wim van den Broek

Justin Kluivert heeft nog niet officieel gereageerd op de Helmondse interesse. Wel likete hij dinsdagavond een Instagrambericht met de tekst ‘Come to Helmond Justin’, waaruit geconcludeerd mag worden dat de transfer bijna rond is.