Ook kampioensfeest PSV afgelast

Het zal voor weinig mensen als een verrassing komen, maar toch is het jammer: het kampioensfeest van PSV is afgelast. Vanwege de corona-ontwikkelingen vindt de gemeente Eindhoven het niet verantwoord om begin mei veel mensen naar de binnenstad te laten komen. Er wordt nagedacht over een nieuwe datum.

Geen risico
,,We willen geen risico nemen”, schrijft burgemeester John Jorritsma in een verklaring. ,,Er komen doorgaans tienduizenden mensen naar het Stadhuisplein en de route van de platte kar, hoewel dat er vorig jaar aanzienlijk minder waren. Omdat het moeilijk is te voorspellen hoe het virus zich zal ontwikkelen, hebben we besloten om nu alvast de stekker uit het feest te trekken.”

De platte kar zal dit jaar niet door Eindhoven rijden. Beeld: YouTube/Rick Denissen

Ander moment
Het evenement is nog niet helemaal van de baan. De gemeente Eindhoven laat weten op zoek te zijn naar een nieuwe datum om de PSV’ers te huldigen voor het winnen van de titel. Dat zal op zijn vroegst in het voorjaar van 2021 zijn.

Niet alleen in Eindhoven staat het kampioensfeest op losse schroeven. Gezien de actuele virusontwikkelingen en voetbaluitslagen is het ook nog hoogst onzeker of het feest dit voorjaar in Amsterdam wél door kan gaan.

Deel dit artikel: