Ook Real Madrid ontslaat Lopetegui: ‘Wilden een trainer met WK-ervaring’

Het klinkt als een prestatie waar zelfs Frank de Boer jaloers op is: twee keer ontslagen worden binnen twee dagen. Het is de Spaanse trainer Julen Lopetegui gelukt. Woensdag werd hij ontslagen als bondscoach van het Spaanse nationale elftal; een dag later zette zijn nieuwe werkgever Real Madrid hem overboord. De reden: ze wilden een trainer met WK-ervaring.

Deze week werd bekend dat Lopetegui de nieuwe trainer van Real Madrid wordt. Hij zou na het WK starten bij de Champions League-winnaar, als opvolger van Zinedine Zidane. ,,Er waren meerdere kandidaten voor de vacature. Erik ten Hag en Julen Lopetegui bleven het langst over. We kozen voor de laatste, omdat hij een WK achter de rug zou hebben bij zijn start. Dat gaf de doorslag”, aldus Real-voorzitter Perez.

Julen Lopetegui in betere tijden. Foto: Wikimedia CC/Богдан Заяц

WK-ervaring harde eis
De Spaanse voetbalbond dacht er anders over. zij waren niet bepaald gecharmeerd van Lopetegui’s vertrek naar Real, omdat hij nog een doorlopend contract als bondscoach had. Woensdag, daags voor het WK dus, werd hij ontslagen. Dat WK komt er dus niet voor hem, en dus heeft Real ook geen interesse meer. Lopez: ,,WK-ervaring was een harde eis. We zoeken wel een ander.”

Waarschijnlijk veroorzaakt door de stressvolle gebeurtenissen is Lopetegui donderdag onwel geworden en, ter observatie, enige tijd in het hospitaal opgenomen. Inmiddels is hij ook uit het ziekenhuis ontslagen.

Deel dit artikel: