Ook Sky Radio gaat Ali B. weren

In navolging van NPO gaat ook Sky Radio geen platen van Ali B. meer draaien. Dat heeft alles te maken met het aandeel van de B-artiest aan het The Voice-schandaal.

De NPO maakte vrijdagochtend al bekend de liederen van de rapper uit de playlist te schrappen. Sky Radio doet nu hetzelfde, meldt een woordvoerder. ‘Na uitvoerig overleg met ons gehele dj-team hebben we besloten dat er voor Ali B. geen ruimte meer is op onze zender. Dat gaat per direct in.”

Hierdoor ontstaan er voor Sky Radio wel praktische problemen. ,,Ali B. staat al jarenlang op onze high rotation-playlist. Elk uur komt er wel een van zijn grote hits voorbij. Daar moeten we nu alternatieven voor bedenken. Vooralsnog vullen we het in met Sepultura, Anthrax en Nirvana; na het weekend kijken we verder.”

Ali B. – zijn volledige naam is bij de redactie bekend – aan tafel bij DWDD. Foto: Wikimedia CC/DWDD/CC BY,3.0

Geen gevolgen voor muziek Borsato

Wat betreft Marco Borsato verandert er voor Sky Radio niets: ,,Zijn zoetsappige ‘muziek’ draaiden we al niet op onze zender. Als we benieuwd zijn naar het verhaal van John Ewbank, nemen we wel contact met hem op, niet met zijn woordvoerder Borsato.”

Ali B. wilde graag reageren op de in zijn ogen onterechte zender-ban, maar daarvoor krijgt hij op deze site geen plek.

Deel dit artikel: