Opbrengst Serious Request dit jaar naar noodlijdend PSV

3FM komt volgende maand in actie voor PSV. De opbrengst van Serious Request, de week voor kerst, gaat naar de noodlijdende Eindhovense voetbalclub. Het radiostation hoopt dat veel mensen een plaat aanvragen en gul geven.

Crisis
In Eindhoven voltrekt zich momenteel een humanitaire crisis. De situatie was tot voor kort redelijk rustig, maar in korte tijd is de sfeer volledig omgeslagen. Werkloosheid, busopwachtingen en massale protesten: het is niet uit te sluiten dat PSV er snel mee te maken krijgt.

3FM voelt zich dan ook geroepen om maatregelen te nemen. ,,Voor het eerst in de geschiedenis van Serious Request gaat de opbrengst naar een Nederlands doel. Het was in eerste instantie de bedoeling om de slachtoffers van mensenhandel te steunen met de donaties, maar de situatie op De Herdgang is nóg schrijnender. PSV heeft te kampen met enorme personele problemen. Wat dat betreft lijken ze wel wat op ons”, laat de zenderleiding weten.

Serious Request zamelt dit jaar geld in voor PSV. Foto: Wikimedia CC/Romaine

Verschillende manieren om te helpen
Mensen kunnen PSV op verschillende manieren steunen: ,,Ze kunnen een plaat aanvragen voor geld, maar het is ook mogelijk om een seizoenskaarthouder te helpen door zijn of haar kaart belangeloos over te nemen. Maar ook personele hulp is welkom: voor een goede linksback of trainer is altijd plek.”

3FM is trouwens niet de enige organisatie die PSV er weer bovenop probeert te helpen. De NAVO heeft aangekondigd komende week trainingspakketten boven De Herdgang te droppen, zodat de spelers doordeweeks kunnen oefenen. En Robert ten Brink probeert op kerstavond, in All You Need Is Love, een balverliefde Peruviaanse mid-mid naar Eindhoven te halen.

Deel dit artikel: