Open sollicitatie Dušan Tadić bij PSV na gelijkspel – transfer lijkt kwestie van tijd

Het is goed denkbaar dat Dušan Tadić na dit seizoen in het shirt van PSV te bewonderen is. De Servische aanvaller sprak na de remise (1-1) zijn sympathie uit voor de Eindhovense club. Dat Tadić goed ligt bij de supporters van PSV, was al langer duidelijk.

Tadić kwam na het sportieve duel superlatieven tekort om PSV de hemel in te prijzen. ,,Het veld is perfect, de fans kunnen goed zingen, er is een groot wederzijds respect tussen de spelers en mij en de Brabantse sfeer ligt me wel. Mensen worden hier wel boos, maar dan op een gemoedelijke manier. Ik zou hier goed kunnen aarden.”

Tadic denkt dat PSV hem met open armen zal ontvangen. Beeld: ESPN

Onderhandelingen

De maker van de 1-1 bevestigde dat er al gesprekken gaande zijn met PSV. ,,Op het veld heb ik al onderhandeld met Denzel Dumfries en geïnformeerd naar het welzijn van zijn moeder. En bij het verlaten van het stadion wilden sommige supporters nog even met me op de foto. Ik kreeg zelfs al een voorschot op mijn salaris naar me toe gegooid, al verbaast me dat niet. Dat Eindhovense fans goed met muntjes kunnen gooien, weten we sinds een jaar of vijf wel.”

Oud-PSV’er Berry van Aerle denkt dat Tadić het prima zal doen in Eindhoven. ,,Hij is een speler met een hoge aaibaarheidsfactor. Een echte knuffelbeer zoals Björn van der Doelen. Iemand die houdt van mannelijk voetbal en geen vervelende maniertjes heeft. Zijn enige manco is dat hij nauwelijks Nederlands spreekt, maar van de andere kant: dat deed ik ook niet in mijn PSV-tijd. Laat hem maar komen. Hij heeft het in zich om de nieuwe Mister PSV te worden!”

Deel dit artikel: