Opnieuw onrust in Eindhoven: demonstranten protesteren tegen sneeuw

Na twee weken van betrekkelijke rust was het vandaag opnieuw mis in Eindhoven. Enkele tientallen betogers kwamen de straat op om te demonstreren. De reden: ze zijn klaar met de sneeuw.

Vooral op het Stadhuisplein was het dinsdagmorgen onrustig. Daar gooiden raddraaiers met sneeuwballen naar de politie. Ook proberen ze stoeptegels los te wrikken. Maar omdat het plein bedekt is onder een dik pak sneeuw, is dat niet mogelijk. Verder ging er nog een ProRail-voertuig in vlammen op, maar dat was tegen de kou dus de aanstichter kwam er met een reprimande vanaf.

Eén van de aanwezigen was de bekende musicus Lange Frans. ,,Kijk, die hele sneeuw is gewoon een hoax. Als je goed om je heen kijkt, zie je dat er helemaal geen sneeuw is. Maar we moeten wel allemaal binnen blijven omdat het zogenaamd te glad is. Dit is gewoon een slinkse methode om de avondklok door te trekken naar overdag. Hugo de Jonge en het KNMI moeten zich schamen!”

Een demonstrant wordt ingesloten door de politie. Foto: Twitter/@nuijten_rob

Nanochips

Demonstrant Jeffrey, die niet met zijn naam in dit artikel wilde, zag het anders. ,,De sneeuw is er wel degelijk, maar het is een complot van de overheid. Ik heb op Facebook gelezen dat er nanochips in de sneeuwvlokken zitten, zodat Bill Gates precies kan zien wie er op welk moment waar gelopen heeft. Zo kan hij ons via 5G volgen.”

Omdat de sfeer tegen het middaguur grimmig begon te worden, moest de politie hard ingrijpen. Enkele betogers werden uit voorzorg ingerekend en aan een hek nabij het Stationsplein, waar de gevoelstemperatuur het gehele jaar onder het vriespunt is, vastgeketend om af te koelen. Ook werden er sneeuwkanonnen ingezet om een einde te maken aan de verhitte situatie.

Pro-sneeuwdemonstranten

In de loop van de ochtend kwamen er overigens ook nog enkele fanatieke pro-sneeuwdemonstranten naar het Eindhovense centrum. Hoewel zij niets vernielden, maakten zij wel een intimiderende indruk en scandeerden ze leuzen als ‘White Powder’.

Deel dit artikel: