Opnieuw veel lege plekken in ‘uitverkochte’ ArenA

Volgens teletekst zagen 54.225 toeschouwers Ajax zaterdag verliezen van FC Twente. Maar waren het er écht wel zo veel? Op camerabeelden was namelijk te zien dat veel stoeltjes in de voetbaltempel leeg waren …

Het blijft een opvallend fenomeen: talloze onbezette zitjes in de Johan Cruijff ArenA, terwijl de hoofdstedelijke club wél een uitverkocht huis rapporteert. Ajax geeft ook toe dat het stadion zaterdagavond niet helemaal vol zit. Maar hoe het dan met die lege plekken zit? Directeur Edwin van der Sar geeft tekst en uitleg.

Surpriseavond

,,We registreren niet iedereen die in het stadion zit, maar kijken naar het aantal verkochte seizoenskaarten en tellen daar de verkochte tickets bij op. Het duel was weer ouderwets uitverkocht, maar blijkbaar waren veel mensen verhinderd. Toegegeven: thuis tegen FC Twente is ook niet echt een aansprekend affiche. Die wedstrijd wint Ajax 99 van de 100 keer met speels gemak. Bovendien was het 5 december en natuurlijk vieren veel mensen dan Sinterklaas. Die komen dan niet naar het stadion, hoewel er in de ArenA wel een surprise voor ze klaar lag”, aldus de directeur.

Een videostill uit Ajax-Twente. De naam ‘Ajax’ is goed zichtbaar omdat menig bezoeker thuisbleef. Beeld: YouTube/AFC Ajax

Druk in het stadion

Volgens de bestuurder was het toch wel degelijk druk in het iconische stadion. ,,Als je de wedstrijd op tv bekeek, hoorde je duidelijk gezang, gefluit en applaus. Dus er waren zeker wel mensen, en veel ook. Je hoorde ze wel, maar je zag ze niet. Dat past ook wel bij een wedstrijd op Sinterklaasavond.”

Deel dit artikel: