Opstelling protestgroepen bij Eindhovense Sinterklaasintocht bekend

Vol verwachting klopt ons hart, want komend weekend arriveert Sinterklaas in het gemoedelijke Eindhoven. Het belooft een feest te worden als nooit tevoren, want maar liefst negen protestgroepen voorzien de intocht van een extra vrolijk tintje. Hieronder een handig kaartje met de opstelling van alle groepen.

1. Kick Out Zwarte Piet

Deze sympathieke actiegroep wil het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen.

2. Kick Out Kick Out Zwarte Piet

Wil het uiterlijk van de KOZP-activisten veranderen.

3. Sylvana Simons

Wil ook haar stem laten horen, maar daar zit eigenlijk niemand op te wachten. Daarom krijgt ze een plek ver weg van de route toegewezen, ergens in een koude, tochtige steeg.

4. Bridget Maasland

Maakt een vuist tegen de pers, die haar privacy niet respecteert sinds bekend is geworden dat ze een relatie heeft met André Hazes.

5. Jeroen Post

Heeft niks inhoudelijks toe te voegen, maar ziet het als een mooie gelegenheid om bij te praten met zijn voormalig TMF-collega’s Sylvana en Bridget.

6. Jeroen Zoet

Demonstreert tegen Mark van Bommel.

7. Johan Vlemmix

Wordt al twee dagen genegeerd door Omroep Brabant en andere regionale media. En dat terwijl hij best nieuws had, want hij lag maandag met een verkoudheid op de bank. Wil – terecht – aandacht.

8. Actiegroep grotere EK-kwalificatiepoules

Groep fanatieke PSV-supporters. Zij willen dat de EK-kwalificatiepoule van Oranje wordt uitgebreid van 5 naar 24 landen. Want dan moet Oranje bijna elk weekend voetballen en staat PSV niet wekelijks voor joker.

9. Gele Hesjes

De Gele Hesjes komen met álle aanhangers naar Eindhoven. Beide activisten hebben een druk programma: ze zullen protesteren tegen de afstelling van de verkeerslichten op de Vestdijk, de rommel op de vloer bij de Primark, de kerstfolder van de Lidl, het niet-selecteren van PSV-verdediger Daniel Schwaab door Ronald Koeman en het fenomeen dat het in het najaar vroeger donker wordt.

Hoe laat is het te doen?

De festiviteiten beginnen komende zaterdag rond de klok van 13.00 uur. Om 19.00 uur is het weer afgelopen. Het is tenslotte een kinderfeest.

Deel dit artikel: