Oranje hoopt nog op scorende spits op Transfer Deadline Day


Het Nederlands elftal hoopt vandaag, de laatste dag van de zomerse transferperiode, nog toe te kunnen slaan op de transfermarkt. Bondscoach Dick Advocaat heeft zijn pijlen vooral gericht op een makkelijk scorende spits à la Cristiano Ronaldo, die vanavond tegen Frankrijk direct inzetbaar is.

Type-Ronaldo
Advocaat hoopt op een type als Cristiano Ronaldo. ,,Het zou mooi zijn als we hem vandaag nog in kunnen lijven, zodat hij vanavond mee kan doen. Hij heeft zijn hele voetballeven bij Portugal gespeeld, maar dat wil niet zeggen dat hij daar altijd wil blijven. Maar Messi of Lukaku is ook welkom. Die jongens zijn volgens mij transfervrij bij hun land. Het Nederlands elftal heeft hen heel wat te bieden, zoals een gegarandeerde basisplaats en mogelijk een lange zomervakantie in 2018.”

Spelen Arjen Robben en Cristiano Ronaldo vanavond in hetzelfde shirt?

Vertrekken
Tegelijkertijd houdt de bondscoach er ook rekening mee dat er ook nog Oranje-spelers kunnen vertrekken. ,,Op Transfer Deadline Day kan er nog van alles gebeuren. Als Joël Vetman een mooie aanbieding krijgt van Luxemburg of San Marino, kan ik me voorstellen dat hij vertrekt. Of dat speelt weet ik niet, maar ik merk wel dat Joël in gedachten bij een transfer is. Of hij om die reden vanavond niet in de basis start tegen Frankrijk? Nee, dat is gewoon omdat hij hopeloos uit vorm is.”

De kans dat Advocaat zelf nog vertrekt naar een ander land, acht hij minimaal. ,,Ik stap niet zomaar ergens op. Dat moeten jullie onderhand toch weten.”