Oranje verovert harten publiek: spelers geven bibberende Fransen een jas


Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond de harten van veel voetbalfans gewonnen. Toen de Oranjespelers merkten dat de Franse tegenstanders bibberden van de kou, gaven ze hen een dikke jas: 2-0.

Rillen
,,Tijdens de volksliederen merkten we al dat ze stonden te rillen”, zei aanvoerder Virgil van Dijk achteraf. ,,We dachten dat ze het tijdens de wedstrijd vanzelf wel warm zouden krijgen, maar dat gebeurde niet. Met uitzondering van hun keeper stonden ze allemaal negentig minuten stil. Dat helpt dan ook niet echt mee.”

De centrale verdediger nam vervolgens het initiatief om de Fransen een jas te geven. ,,Dat is het minste dat we konden doen. Door met 2-0 te winnen is dat volgens mij aardig gelukt.”

De Fransen bibberen van de kou. Foto: twitter.com/mjhvanbeek

Heel lief
Op social media regende het positieve reacties aan het adres van Oranje. Ook de Franse bondscoach Didier Deschamps stelde het warme gebaar op prijs. ,,Heel lief van de Nederlanders en ook het publiek in De Kuip was vriendelijk voor ons. Al had ik persoonlijk liever gehad dat de lichtmasten er na een halve minuut mee ophielden en we de warme kleedkamer konden opzoeken.”