Overleef het appverbod: 7 alternatieven om toch bezig te blijven op de fiets

Vanaf maandag mag je WhatsApp niet meer gebruiken op de fiets. Erg vervelend natuurlijk, maar er zijn genoeg alternatieven. We noemen zeven handige apps die je wél mag blijven gebruiken op de fiets.

1. Wordfeud

Wordfeud bestaat alweer een jaar of acht, maar is nog steeds populair. Volkomen terecht natuurlijk: het is een leuke en tijdloze game. Bovendien is het goed voor je woordenschat en dat is voor de gemiddelde Nederlandse jongere geen overbodige luxe.

2. Telegram

Chat-app Telegram is nog niet zo populair als WhatsApp, maar daar kan best een snel verandering in komen. Voor zover bekend blijft het gewoon toegestaan om Telegram op de fiets te gebruiken. Er is wel een groot nadeel: de app wordt in Rusland geblokkeerd. Let dus af en toe even op de weg als je in oostelijke richting fietst en de wind in de rug hebt; voor je het weet kun je geen berichten meer versturen en ontvangen.

3. Google StreetView

Wij kunnen het ons moeilijk voorstellen, maar er schijnen écht fietsers te bestaan die hun ogen veiligheidshalve op de weg houden. Speciaal voor die groep onnozelaars ontwikkelde Google de app StreetView. Daarmee kun je zien wat zich op straat afspeelt.

4. SMS

Veel telefoons bevatten standaard de app SMS (soms ook Berichten genoemd). Waarschijnlijk heb je die app nog nooit gebruikt. SMS is een communicatieprogramma uit de jaren tachtig. The Police zong erover in hun hit Message In A Bottle (I’ll send an SMS to the world), maar dat is nu wellicht niet relevant. Met SMS kun je berichten van maximaal 160 tekens sturen. Probeer het eens als je toch onderweg bent.

5. Facebook

Van de app Facebook heb je wellicht al ooit gehoord. Het is ooit begonnen als vriendennetwerk. Nu is het veel meer dan dat: een online verjaardagskalender, een advertentienetwerk, een plaats waar verzonnen informatie – al dat niet voorzien van een clickbaitknop – wordt gedeeld en nog steeds een fantastische plek om teakhouten tuintafels te winnen. Een bonte kermis, maar vooral héél erg leuk. Installeer Facebook eens en Wat Er Dan Gebeurt Zal Je Verbazen!

6. Outlook

Wie wil er nog appen als je op de fiets gewoon complete mails kunt typen en versturen? De vraag stellen is hem beantwoorden. Met Outlook zijn je contacten altijd dichtbij. De app is er niet alleen voor telefoons, maar ook voor laptops. Tip: neem je laptop eens mee op de fiets en schrijf een mail; dat werkt veel praktischer.

7. 112 App

Hiermee kun je met één druk op de knop een noodsituatie melden aan de alarmcentrale of de tiplijn van de Telegraaf. Vooral handig wanneer je zojuist een auto over het hoofd hebt gezien omdat je bijvoorbeeld zat te sms’en of mailen op de fiets.

Deel dit artikel: