Pegida wil zondag demonstreren tegen eikenprocessierups

Opnieuw heeft Pegida een demonstratie aangevraagd. De beweging wil komende zondag in Eindhoven de straat op om te demonstreren tegen de eikenprocessierups. De lokale politiek is bang voor rellen.

Overlast
,,De overlast van de eikenprocessierups is enorm”, zegt een lid van Pegida. ,,Het wordt elk jaar erger, maar de politiek doet er niks aan. Daarom willen wij de straat op. Ook in het belang van de generaties na ons. Als het zo doorgaat, durf ik mijn dochter over vijf jaar niet meer alleen het bos in te sturen. Ze moeten maar terug naar hun eigen land.”

Dit bord waarschuwt voor de eiken processie rups, familie van de weinig populaire eikenprocessierups. Foto: Wikimedia CC/Handige Harrie

Vrees voor een clash
De Eindhovense burgemeester John Jorritsma zit behoorlijk met de kwestie in zijn maag. ,,Ik vrees voor een clash tussen links en rechts, dus dat leden van Pegida met eikenbomenknuffelaars op de vuist gaan. Bovendien vind ik niet dat Pegida moet demonstreren tegen de rupsen. Die proberen wel degelijk te integreren in Brabant door zich in polonaisevorm te verplaatsen. Ik zou ze het voordeel van de twijfel willen geven, maar om nou wéér een demonstratie te verbieden gaat wat ver.”

Pegida roept via Facebook mensen op om zondag massaal mee te lopen. Gelegenheidsactivisten kunnen zich om 19.00 uur melden bij de oude eik nabij het Philips de Jonghpark, waar de demonstratie zal beginnen. Voor koffie en After Bite wordt gezorgd.

Deel dit artikel: