Pers lyrisch over Feyenoord na foutloze wedstrijd tegen VVV


Thuis tegen VVV-Venlo speelde Feyenoord zondag de beste wedstrijd van het decennium. De club uit Rotterdam dicteerde, had ruim 90% balbezit, gaf geen kans weg en maakte geen fouten. De pers kwam dan ook superlatieven tekort om het spel van Feyenoord te omschrijven.

Niets te halen
,,Het was een galavoorstelling”, opent de anders zo kritische Willem van Hanegem in het AD. ,,Vanaf de aftrap maakte Feyenoord VVV één ding heel duidelijk: hier is vandaag niets te halen. Ze tikten die Limburgers van het kastje naar de muur, al moet je zo realistisch zijn om te zeggen dat het ook andersom had kunnen zijn. Bijvoorbeeld als Feyenoord de toss had verloren en niet had mogen aftrappen.”

Feyenoord speelde voortreffelijk. Vooral Robin van Persie zette zichzelf in de schijnwerpers. Beeld: NOS.nl

Atleten
Ook De Telegraaf – de Feyenoordkrant bij uitstek – zag veel lichtpuntjes. ,,Feyenoord was heer en meester in het moderne eigen stadion. De intensieve trainingen van oefenmeester Van Bronckhorst misten hun effect niet. De Feyenoorders waren topfit; er was zelfs in de slotfase geen enkel spoor van vermoeidheid te ontdekken. Het zijn stuk voor stuk atleten. Het kan haast niet anders of grote clubs als Real Madrid en FC Barcelona kloppen in de komende transferperiode op de deur.”

Licht
In Studio Voetbal ging het zondagavond, zoals zo vaak, de hele avond over Feyenoord. Analist Pierre van Hooijdonk durfde een kritische noot te kraken, maar bond na tussenkomst van Tom Egbers vlug in. ,,In de beginfase kwam Robin van Persie nauwelijks in het stuk voor. Toen hij na iets meer dan een halve minuut als schaduwspits ging spelen, ging het gelukkig een stuk beter. Feyenoord heeft het moeilijk gehad, maar er brandt duidelijk licht aan het einde van de spelerstunnel.”