Persconferentie KNVB zondag op grote schermen in De Kuip


Feyenoord gaat de nu al historische persconferentie van de KNVB, waarin Dick Advocaat werd gepresenteerd als nieuwe bondscoach, zondag op videoschermen vertonen in De Kuip. De technische staf van de geplaagde club wil daarmee de spanning van de wedstrijd halen en de spelers het besef geven dat het altijd erger kan.

Cabaret
Na de nederlaag van zondag tegen Excelsior is de druk op de schouders van de Feyenoorders enorm toegenomen, weet ook coach Giovanni van Bronckhorst. ,,En volledig logisch, want thuis tegen de nummer negen van de eredivisie win je natuurlijk niet zomaar. Om te zorgen dat mijn spelers niet bezwijken onder die druk, ben ik op zoek gegaan naar iets luchtigs en satirisch. Toen kwam ik al snel uit bij de persconferentie van de KNVB. Dat was een hilarisch moddergevecht; cabaret in zijn zuiverste vorm.”

Lachen en ontspannen
Van Bronckhorst heeft geregeld dat het lachspel zondag om 13.00 uur op videoschermen vertoond wordt. ,,We gaan daar met de staf en spelers naar kijken. Even lachen en ontspannen. Daarmee willen we laten zien dat het altijd nog erger kan, zelfs al lopen we de titel mis.”

Dinsdagmiddag werden de videoschermen al getest.

Leuke middag
Mocht het kampioenschap inderdaad niet naar Feyenoord gaan, dan wordt de conferentie na het duel nogmaals getoond, maar dan aan de supporters. Van Bronckhorst: ,,Als de fans eerst even goed kunnen lachen voordat ze de binnenstad afbreken, hebben ze toch nog een leuke middag gehad.”