Philips neemt afscheid van voetbaltak

Philips neemt afscheid van de voetbaldivisie. Het bedrijf vindt dat die tak, die voor 100% bestaat uit PSV, schadelijk is voor de rest van het concern.

Schadelijk
,,Als Philips willen we ons richten op producten die nog wél winstgevend zijn”, licht topman Frans van Houten toe. ,,Daar past PSV niet meer bij. Bovendien is de voetbaltak schadelijk voor ons imago. Deze divisie wordt geassocieerd met vernielingen door middel van magazines, maar ook door een bedenkelijk personeelsbeleid. Daar nemen we graag afscheid van.”

Het Stadion in Eindhoven. Foto: Flickr/michielverbeek

Braziliaanse en Mexicaanse halffabricaten
Philips heeft een lang verleden als uitvinder van Eindhovense voetbaltechnologie, gericht op de veeleisende consument. Het bedrijf onderscheidde zich door hoogwaardige kwaliteit, vooral in de afgelopen drie decennia. Dat was deels de verdienste van Braziliaanse en Mexicaanse halffabricaten, die na behandeling in Eindhoven bijdroegen aan de winst van de Philips-voetbaltak. Van Houten: ,,Die tijd lijkt nu achter ons te liggen. Mocht de voetbalafdeling op korte termijn weer winstgevend worden, dan willen we onze naam er misschien wel weer ooit aan verbinden.”

Het besluit van Philips heeft invloed op de naam van de thuishaven van PSV. Die wordt per direct omgedoopt tot ‘Stadion’.

Deel dit artikel: