Pinkpop 2020 gaat door – aangepast programma moet groepsvorming voorkomen

De kogel is door de kerk: Pinkpop 2020 gaat gewoon door. De organisatie heeft echter wel een ander programma samengesteld. Headliners als Jan Smit en Lil’ Kleine moeten voorkomen dat er te veel mensen naar Landgraaf komen.

,,Met dit programma komt er vermoedelijk zó weinig publiek, dat het goed mogelijk is om anderhalve meter afstand te bewaren”, laat een woordvoerder weten. ,,En ook óp het podium is dat te realiseren. Weliswaar moet the Kelly Family wat familieleden thuislaten omdat het anders te druk wordt op het podium, maar we denken dat hun folkloristische meezingers ook prima met tien bandleden te vertolken zijn.”

Het aangepaste programma.

Eén dag
In plaats van drie dagen duurt Pinkpop 2020 slechts één dag: zondag 21 juli. ,,Dat is de langste dag van het jaar, dus dan hebben we ook geen lichtcrew nodig. Er is ook maar één podium, namelijk het hoofdpodium. Alle acts zullen daar hun beste hits ten gehore brengen. Met deze line-up is iedereen dus binnen een kwartier klaar, al zal Kensington er wat langer over doen als je hun galm meerekent.”

Muziekliefhebbers die al kaarten hebben, wordt opgeroepen hun geld terug te vragen. Mensen die echter toch per se naar Pinkpop 2020 willen komen, kunnen bij de merchandisekraam een leuke goodie ophalen. In samenwerking met het onvolprezen marketingbureau Rumag heeft de Pinkpoporganisatie namelijk een stijlvol mondkapje in Pinkpoproze laten maken.

– – –

Zoek je een tekstschrijver? Check mijn andere website: heavymettaal.com.

Deel dit artikel: