Pitreporter Jack Plooij stelt per ongeluk open vraag: ‘Ik was bevangen door de hitte’

Niet Max Verstappen, Lewis Hamilton of Sebastian Vettel was gisteren de meest besproken persoon, maar Jack Plooij. De pitreporter van Ziggo Sports stelde per ongeluk een open vraag aan een coureur; iets wat in zijn lange loopbaan nog niet eerder is voorgevallen.

Verstappen geschrokken
Het incident speelde zich vlak na de boeiende Grand Prix van Frankrijk af. Toen Plooij met zijn camera-en geluidsman bij toevallig passerende coureurs naar quootjes hengelde, kwam ook Max Verstappen voorbij. ,,Hoe is het?”, vroeg Plooij. Verstappen schrok duidelijk van de vraag, die hij vervolgens hakkelend beantwoordde.

Plooij denkt dat de hitte op het circuit Paul Ricard zeker een rol speelde. ,,Ik stond de hele middag pal in de zon en was bevangen door de hitte. Waarschijnlijk heb ik iets van een zonnesteek opgelopen. In een normale situatie had ik gezegd: ‘Max, je ziet er goed uit man; ik zie gewoon dat het goed met je gaat!’ Al is dat natuurlijk geen vraag, maar dat is een kleinigheidje.”

Max Verstappen kijkt Jack Plooij verbaasd aan na het korte diepte-interview in Frankrijk. Beeld: YouTube/Ziggo Sport

Stemkastje in tandartsstoel
Hoe het komt dat Plooij, door alle coureurs gevreesd om zijn ultrakritische vragen, altijd gesloten vragen stelt, weet hij als de beste. ,,Kwestie van gewenning. In het dagelijks leven ben ik tandarts. Op het moment dat ik met een tandsteenbehandeling bezig ben en toch een praatje wil aanknopen, moet ik vragen stellen die met ‘ja’ of ‘nee’ – of een korte knik- of schudbeweging van het hoofd – te beantwoorden zijn. Sterker nog: meestal stel ik multiple choice-vragen. In de leuning van mijn tandartsstoel zit een stemkastje en op het tv-scherm dat in het plafond zit gemonteerd, verschijnen vier mogelijk antwoorden. Zo kan de patiënt mijn vraag beantwoorden.”

Jack Plooij weet nog niet of hij in de toekomst vaker open vragen gaat stellen aan coureurs. ,,Die vraag kan ik op dit moment niet met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoorden.”

Deel dit artikel: