Plotselinge regenbui veroorzaakt paniek bij Verstappen: ‘Heb nog nooit regen gezien’


Max Verstappen oogt altijd cool, maar tijdens de Grand Prix op Hockenheim raakte hij toch behoorlijk in paniek. De Nederlander was daar voor het eerst in zijn leven getuige van een regenbui en stuurde zijn auto van schrik de pits in: ‘Ik heb nog nooit regen gezien.’

Regenbui
Met nog twintig ronden voor de boeg begon het te regenen boven het Duitse circuit. ,,What’s happening?”, vroeg hij – in accentloos Limburgs – aan zijn team. Geschrokken stuurde hij zijn Red Bull RB14 de pitstraat in, waar zijn monteurs intermediates onder zijn bolide monteerden.

Verstappen in actie op het spookcircuit van Hockenheim. Foto: Red Bull Content Pool

Dat bleek geen gelukkige keuze. Daarom moest Verstappen twee ronden later alwéér naar binnen voor nieuw rubber. Toen hij de race eenmaal had hervat, was zijn achterstand op de top drie van de race zo groot, dat een podiumplek buiten bereik was.

Na de race, en eenmaal bekomen van de schrik, reageerde Verstappen op zijn paniekerige actie: ,,Ineens werd het circuit nat. Ik had geen idee hoe het kwam. Via de teamradio hoorde ik al snel dat het regen was. Natuurlijk weet ik wel wat regen is. Mijn vader heeft er weleens over verteld en ik heb op YouTube ook wel ooit beelden van regenraces bekeken. Maar zelf heb ik nooit regen gezien of gevoeld. Ik ben Nederlander en nog maar 20 jaar, hè. Als ik mag geloven wat ik op internet lees, en waarom zou ik dat niet doen, heeft het al minstens 25 jaar niet meer geregend in Nederland.”

Bijkomen
Veel tijd om bij te komen van alle schrik heeft de jonge coureur niet; over een week is de Grand Prix van Hongarije al. Daarna heeft hij een paar weken vakantie. ,,Waar ik naartoe ga? Ik ga twee weken naar een zonnig, zuidelijk en tropisch oord, waar het gegarandeerd droog is. Maastricht dus.”