Poetin haalt zoals verwacht uit naar Gözübüyük en VAR: ‘Een grote schande’

Tijdens zijn overwinningsdag-toespraak heeft Vladimir Poetin, zoals voorspeld, hard uitgehaald naar scheidsrechter Serdar Gözübüyük en de VAR. Hij noemde het een schande dat Feyenoord in de laatste minuut van de wedstrijd tegen PSV een penalty kreeg.

Poetin, anders zo genuanceerd, zette direct de toon met een felle woordkeus. ,,Het is wel weer duidelijk wat het plan van de KNVB is: PSV verzwakken. Dat wist ik al toen bekend werd dat de puntenfluitist (Gözübüyük, red.) het duel met Feyenoord zou leiden. Vervolgens ging het precies zoals ik al voorspelde: in de laatste seconde krijgt Feyenoord een goedkope strafschop. Het was hands, maar duidelijk aangeschoten. Volgens mij was Gözübüyük dat ook, anders geef je daar geen pingel voor. Hij verdient punten in mindering.”

Poetin tijdens zijn Gözübüyük-roast. Beeld: NOS.nl

In de schoot geworpen

Ook de VAR kreeg van de vreedzame wereldleider voor vijf centen mee. “De VAR beschikt over hulpmiddelen die even geavanceerd zijn als onze tanks. Hoe is het dan toch mogelijk dat hij niet ingrijpt wanneer Gözübüyük weer opzichtig dwaalt? Hierdoor krijgt Ajax de titel in de schoot geworpen. Ajax hoeft komende week alleen nog maar te winnen van Heerenveen en ik voorspel je: dat wordt 2-0.”

Poetin nam het in zijn speech ook op voor PSV-trainer Schmidt. “De man heeft veel lelijke dingen over de arbitrage gezegd en heeft daarin volkomen gelijk. Ik snap wel dat hij na dit seizoen naar Portugal vertrekt. Daar is het mooi weer en hebben ze geen corrupte VAR en onbekwame scheidsrechters.” Poetin sloot af met een luchtig woordgrapje: “Het was een VARce.” Dat kwam hem op een applausje van het doorgaans kritische publiek te staan.

Steun aan PSV

Na de speech en daaropvolgende parade met afgedankte militaire occasions galmde er een luid ‘Hoera, hoera’ over het Rode Plein, al trekken buitenlandexperts dat in twijfel. Volgens velen zou er ‘Boeren, boeren’ zijn geroepen, als morele steun aan het benadeelde PSV.

Deel dit artikel: