Politie beëindigt illegale kringverjaardag in Limburg – vier aanwezigen bekeurd

De 67e verjaardag van Els is voor vier bezoekers een duur feestje geworden. De politie van het Limburgse Elsloo moest gisteravond ingrijpen om de party te beëindigen. Het kwartet fuifnummers zat in een kringetje en was onder invloed van koffie, worst en andere genotsmiddelen, wat het werk van de agenten bemoeilijkte.

,,Omstreeks 22.00 uur werden wij getipt dat er in een bovenwoning aan de Bergstraat illegale festiviteiten zouden zijn. De benedenbuurman meldde dat hij kort na 20.00 uur een aantal keer de deurbel hoorde, gevolgd door geschuif met stoelen en door weinig ritmisch geklap begeleid gezang. We besloten een kijkje te gaan nemen en troffen een zogeheten kringverjaardag aan. Natuurlijk verboden, in deze tijd, al is mijn persoonlijke mening dat dit soort feestelijkheden ook na corona verboden moet blijven”, aldus de politiewoordvoerder.

Wapenstok

Door de jubelstemming van de aanwezigen werd het optreden van de agenten er niet eenvoudiger op. ,,Het gezelschap was merkbaar onder invloed van koffie, worst, borrelnootjes en ander lekkers dat door de organisator ruimhartig was ingeslagen. Bovendien waren ze net in een conversatie verwikkeld over de effecten van de wintertijd op het tijdstip waarop het buiten donker wordt. Na mild gebruik van de wapenstok konden onze mensen alsnog hun boetes uitschrijven en de feestvierders huiswaarts zenden.”

Deze foto postte de organisatie van de party zelf op Facebook. (Nee hoor: beeld: YouTube/Omroep PowNed)

Anticlimax

Aanwezige Nico, die zichzelf een goede kennis van de jarige noemt, spreekt van een anticlimax. ,,Het feest was in volle gang. Na drie kopjes Senseo-koffie was ik net begonnen aan een colaatje en de vrouw des huizes had al een rondje met haar hapjesplateau gemaakt. De sfeer zat er goed in en de conversaties waren van redelijk hoog niveau. Helaas stond er toen politie voor de deur. De bekeuring van 390 is aan de hoge kant, zeker omdat ik ook al zeven euro aan een cadeau (badparelpakket van Kruidvat, red.) had uitgegeven, maar het is elke cent waard. Dit feest had ik niet willen missen en ik zal hier nog lang over vertellen aan iedereen die het al dan niet horen wil.”

Els, die eigenlijk afgelopen woensdag al jarig was maar er die dag niets aan deed, was zich van geen kwaad bewust. ,,Ik weet heel goed dat we in tijden van corona maar drie bezoekers mogen uitnodigen, maar ik had niet verwacht dat er vier gasten op zouden draven. Normaal komt er namelijk niemand op mijn feestjes.”

Deel dit artikel: