Politie maakt einde aan feest in bossen van Zeist

De politie heeft vroeg op de zondagavond een einde gemaakt aan een uit de hand gelopen personeelsfeest in een kantoorgebouw in Zeist. De pakweg honderd aanwezigen namen een loopje met de coronaregels, zongen uit volle borst het clublied van Ajax en hadden duidelijk diep in het glaasje gekeken.

,,Zondagmiddag rond half vijf bereikten ons geluiden dat er in een pand aan de Woudenbergseweg een feest gaande zou zijn”, meldt een politiewoordvoerder. ,,In het uur daarna kregen we nog meer meldingen van geluidshinder en daarop besloten we poolshoogte te gaan nemen. Wat bleek: er waren inderdaad festiviteiten.”

Ajax-liederen

Volgens de politie werden de huidige coronamaatregelen niet gerespecteerd in het pand, waar een voetbalgerelateerde organisatie kantoor houdt. ,,Het was een bonte kermis. Binnen werd op een groot scherm naar de nabeschouwing van PSV-Ajax gekeken. De aanwezigen zongen uit volle borst Ajax-liederen als ‘Bloed, zweet en tranen’ en ‘Dit is mijn club’ en scandeerden de naam ‘Danny, Danny – een kennelijk populaire collega. Ook gingen er kartonnen replica’s van de kampioensschaal rond.”

In dit kantoorpand werd zondag volop gefeest. Foto: Wikimedia CC/Henk Monster/CC BY 3.0

Grenzen overschreden

De politie maakte direct een einde aan het feest en slingerde een aantal feestvierders op de bon. ,,We hebben ze daarbij duidelijk gemaakt dat ze in overtreding waren. Daar waren de meeste betrokkenen het overigens niet mee eens; zij verklaarden dat de grens niet in zijn geheel overschreden was.”

Deel dit artikel: