Politie onderschept 2000 ballen bij vuurwerkcontrole in Rotterdam-Zuid


Bij een grote vuurwerkcontrole nabij het Feyenoordstadion heeft de Rotterdamse politie tweeduizend leren voetballen in beslag genomen. Vermoed wordt dat fans van Feyenoord de ballen op een later moment mee het stadion in wilden smokkelen om er veelbelovende aanvallen van tegenstanders mee onschadelijk te maken.

Vuurwerk uit de mode
De politie spreekt van een opmerkelijke opbrengst. ,,In voorgaande jaren onderschepten we tonnen aan illegaal vuurwerk, maar daar is nu geen sprake van. Dat vuurwerk werd deels op Oudejaarsdag, maar vooral tijdens de thuiswedstrijden van Feyenoord afgestoken en op het veld gegooid. Kennelijk is vuurwerk uit de mode en gooien mensen liever ballen het veld op.”

Het werk van de politie werd nog even verhinderd door Gele Hesjes. Beeld: YouTube/RTV Rijnmond

Scheidsrechtersbal
Volgens de politie zijn de in beslag genomen ballen niet illegaal. ,,Op het gooien van vuurwerk tijdens wedstrijden, die meestal buiten de afsteektijden worden gespeeld, staat een flinke boete. Het gooien van ballen op het veld wordt daarentegen bestraft met een scheidsrechtersbal voor Feyenoord zonder tegenstander in de buurt. Toch nemen we ze in beslag. Als het spel de komende donkere maanden steeds moet worden onderbroken vanwege een extra bal op het veld, is Feyenoord nooit voor het donker klaar. Gezien de huidige staat van de lichtinstallatie is dat geen goed idee.”