Proef: Amsterdam gaat komende week vliegtuigen uit Engeland weren

Amsterdam heeft ambities om benzine- en dieselauto’s te gaan verbieden, maar mogelijk zijn vliegtuigen in de nabije toekomst ook niet meer welkom in de buurt van de gastvrije hoofdstad. Al komende week is er een experiment: alle vliegtuigen uit Engeland worden dan geweerd.

Schadelijk
,,Het is misschien wat kort dag, maar het is al langer bekend dat vliegtuigen schadelijk zijn voor het milieu. We willen meten wat de invloed op het milieu is als we een week geen vliegtuigen van Engelse herkomst toelaten tot ons luchtruim. Als deze pilot goed uitpakt, gaan we in de toekomst waarschijnlijk vaker vluchten weren”, aldus de verklaring van de gemeente Amsterdam.

null

null

Geen verband met Ajax – Tottenham Hotspur
Het vliegverbod heeft vermoedelijk grote gevolgen voor de selectie van Tottenham Hotspur. Zij zouden komende week op Schiphol vliegen voor de return tegen Ajax. Op het niet op komen dagen, staat een reglementair verlies van 3-0. Of de maatregel te maken heeft met het verwachte bezoek van de Premier League-club aan Amsterdam, ontkent de gemeente Amsterdam: ,,Dat is echt puur toeval.”

Deel dit artikel: