Proef met stadiongeluiden bij toespraak Rutte geslaagd

Een geslaagd experiment. Zo keek Mark Rutte terug op de proef om zijn toespraak maandagavond te laten omlijsten door stadiongeluiden. Volgens de premier zorgden de geluidseffecten voor veel meer sfeer.

Sinds een aantal maanden zijn Ruttes toespraken in het Torentje niet meer toegankelijk voor supporters. ,,Een groot gemis”, zei de premier daar eerder over. ,,Het houdt je scherp om na het aankondigen van een impopulaire maatregel een spreekkoor over je heen te krijgen. Of om juist toegezongen te worden na het bekendmaken van versoepelingen.”

Premier Rutte tijdens zijn toespraak. Beeld: NOS.nl

Fluitconcerten

Daarom werd er maandagavond een geluidsband met stadiongeluiden onder de woorden van Rutte gemonteerd. In het kader van ‘support your locals’ waren dat alleen nog geluiden die recent zijn opgenomen in het stadion van ADO Den Haag. Rutte: ,,ADO staat momenteel op de een-na-laatste plaats in de eredivisie, dus het waren vooral fluitconcerten die te horen waren. Maar het zou leuk zijn om de komende maanden ook geluiden uit andere stadions te laten horen. Maar ‘hand in hand kameraden’ laten we nog even achterwege. Dat komt wel weer als het vaccin zijn werk heeft gedaan.”

Rutte keek positief terug op de proef. ,,Het zorgde direct voor meer sfeer. Niettemin hoop ik dat we binnenkort weer mensen toe kunnen laten in het Torentje. Dat is toch een stuk echter.”

Deel dit artikel: