Protestgroep Gele Hesjes verstoort training PSV


Actiegroep Gele Hesjes rukt steeds verder op in Nederland. Zaterdag demonstreerde een aantal van hun leden op De Herdgang, waar PSV op dat moment aan het trainen was.

Schot op doel
De Gele Hesjes is van oorsprong een protestgroep uit Frankrijk, maar de laatste dagen zijn ze ook in Nederland actief. Nu krijgen ze dus ook in Eindhoven voet aan de grond. De training van PSV was zaterdagmiddag net een half uur aan de gang toen ongeveer twintig actievoerders met een geel hesje het veld betraden. Ze bemoeiden zich met de afwerkoefening en schoten zelfs een paar keer op doel voordat ze door een paar leden van de harde kern van PSV met zachte hand van het complex werden verwijderd.

Actievoerders van Gele Hesjes bemoeiden zich met de training. Beeld: EDtv.nl

Te hoge bierprijzen
Volgens de protestleider protesteerde Gele Hesjes tegen een aantal lokale misstanden. ,,De bierprijs in het Philips Stadion is de laatste jaren behoorlijk gestegen en dat geldt ook voor de prijs van Steven Bergwijn. Daarnaast demonstreren we tegen Johan Vlemmix die om de haverklap opduikt in de media. We hebben bewust gekozen voor een protest op het trainingscomplex van PSV. Supporters van deze club zijn meestal erg mild voor actiegroepen.”

Na een kort oponthoud kon PSV de training weer hervatten. Trainer Mark van Bommel bleef nuchter onder de gebeurtenissen: ,,De spelers zijn wel geschrokken, maar gelukkig spelen we morgen tegen een mindere tegenstander. Dan kunnen ze rustig bekomen van de schrik.”