PSV barricadeert fanshop met Heurelho Gomes

Relschoppende capuchonkids die het hebben voorzien op de PSV Fanshop kunnen nog weleens een vervelende avond tegemoet gaan. De Eindhovense club heeft de etalage namelijk gebarricadeerd met Heurelho Gomes, de vroeger nauwelijks passeerbare keeper van PSV.

Gomes arriveerde dinsdagmiddag per KLM-toestel op Eindhoven Airport en vertrok direct naar de fanwinkel. Daar houdt hij sinds 16.00 uur de wacht. Clubdirecteur Toon Gerbrands geeft tekst en uitleg: ,,Sinds Heurelho’s vertrek heeft hij volgens onze hr-afdeling 27 open sollicitaties naar PSV gestuurd. Een geschikte vacature was er niet, maar nu is alles anders. Hij mag onze fanstore bewaken.”

Gomes bewaakt het fort.

Mooie herinneringen

Gomes zegt blij te zijn dat hij weer in het vertrouwde Eindhoven is. ,,Ik koester mooie herinneringen aan deze plek. Vijftien jaar geleden hield ik alles tegen. Dat ben ik de komende avonden en nachten ook van plan. Als ik schoten van topvoetballers kan stoppen, weet ik ook wel raad met een paar veertienjarige blagen die uit hun slaapkamerraam zijn geklommen om amok te maken.”

Omdat Gomes geen actief voetballer meer is, krijgt hij geen ontheffing om na 21.00 uur nog op straat te zijn. Dat probleem heeft de club getackeld; de goedlachse doelman krijgt tijdens zijn diensten de aangelijnde clubmascotte Phoxy aan zijn zij. Gerbrands: ,,Dat is dan wel geen hond, maar dat zie je in het donker toch niet.”

Deel dit artikel: