PSV bereidt bod voor op kopsterke aanvaller van FC Sevilla

Als het aan PSV ligt, komt er nog een versterking naar Eindhoven voordat de competitie begint. De club wil de relatief onbekende FC Sevilla-aanvaller Luuk de Jong graag aan de selectie toevoegen en wil daar diep voor in de buidel tasten.

Scorend vermogen
,,De laatste weken, en de laatste uren in het bijzonder, is gebleken dat PSV scorend vermogen mist”, zei technisch directeur John de Jong vlak na de knappe nederlaag tegen FC Basel. ,,We missen trouwens ook iemand die ballen pakt en aanvallers van de tegenpartij in de weg loopt, maar een aanvaller heeft nu onze prioriteit. Ik ben ervan overtuigd dat Luuk de Jong een goede aanwinst is.”

Volgens John de Jong hebben de scouts van PSV de bijna 29-jarige aanvaller de laatste tijd goed gevolgd. ,,Luuk de Jong is in Nederland niet erg bekend, maar kan hij wel degelijk iets. Hij is typisch iemand die in de 97e minuut een doelpunt maakt, maar kan ook een bal vasthouden. Daarmee zou Luuk trouwens ook een goede leermeester zijn voor Jeroen Zoet.”

Luuk de Jong: de geheime troefkaart van PSV? Beeld: YouTube/Netflix

20 miljoen euro
John de Jong verklapt dat PSV nog deze week een bod van ongeveer 20 miljoen euro op Luuk de Jong uitbrengt. ,,Of we er met de club en de voetballer uitkomen, weet ik niet. Wij kunnen waarschijnlijk niet het salaris bieden dat Sevilla betaalt, maar we hebben wel prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij PSV krijgen spelers bijvoorbeeld veel vrije dagen. Zoals op Champions League-avonden.”

Deel dit artikel: