PSV-coach Faber juicht niet te vroeg: ‘We moeten Ajax niet onderschatten’

Komende zondag staat Ajax – PSV op het programma. De bezoekers zijn uiteraard de torenhoge favoriet, maar PSV-coach Ernest Faber waakt voor te veel optimisme. Hij vindt dan ook dat zijn spelers de thuisploeg serieus moeten nemen.

Uit vorm

Faber: ,,De mensen doen net alsof we zomaar eventjes drie punten gaan ophalen in Amsterdam. Ik begrijp dat wel, want Ajax is de laatste tijd natuurlijk compleet uit vorm. En ook binnen de club rommelt het wat. Dat is een enorm contrast met de gang van zaken binnen ons PSV, waar kalmte en het gezond verstand altijd heersen. Op papier staan we dus met 1-0 voor, maar toch vind ik dat we Ajax wel degelijk serieus moeten nemen.”

Ernest Faber is – terecht – vol vertrouwen. Beeld: YouTube/Studio040

Kansloos

De Eindhovense coach denkt dat de supporters zondag een eenzijdige wedstrijd kunnen verwachten. ,,Ajax zal waarschijnlijk met elf man in de eigen zestien blijven hangen. Ze weten ook wel dat ze in principe kansloos zijn, maar het blijft voetbal. Het is aan ons om ze kapot te spelen en snel de openingstreffer te maken. Anders vallen de 0-2, 0-3 en 0-4 natuurlijk nooit.”

Over de opstelling van komende zondag wil Faber nog niet te veel kwijt. ,,Ik ga niet alles prijsgeven, maar ik ben wel van plan om zondag een paar basiskrachten rust te geven. Dat moet kunnen. Met alle respect: we spelen tegen Ajax. Die zijn de laatste tijd de weg behoorlijk kwijt.”

Deel dit artikel: