PSV compleet verrast door flirt Gomes: ‘Hadden we niet aan zien komen’


Een tweetje van keeper Heurelho Gomes houdt de gemoederen in Eindhoven flink bezig. In het bewuste bericht hint de goalie nadrukkelijk naar een terugkeer naar PSV. Voor de club komt die interesse als een enorme verrassing.

Teruggetrokken bestaan
Gomes, 36 inmiddels, speelde tussen 2004 en 2008 in het keepersshirt van PSV. Hij was toen vooral door zijn goede saves en hoge sprongen tijdens zijn warming-up zeer populair bij de aanhang. Na zijn moeizame vertrek haalde de Braziliaan nooit meer zijn oude niveau. Ook koos hij voor een teruggetrokken bestaan. De goalie flirtte niet openlijk met clubs en al helemaal niet met PSV.

Gomes speelde jarenlang vooral in het blauw van PSV. Foto: Hans van Tilburg.

Gomes speelde jarenlang vooral in het blauw van PSV. Foto: Hans van Tilburg.

Met stomheid geslagen
In een berichtje op Twitter, maandagmiddag, repte Gomes ineens wél over een mogelijke hereniging – zij het met een knipoog. Technisch directeur Marcel Brands van PSV was met stomheid geslagen toen hij het las. ,,Dit hadden we niet aan zien komen. Ik had er werkelijk geen idee van dat Gomes graag nog eens voor PSV zou spelen. Dat heeft hij echt nog nooit laten blijken. Als we dat hadden geweten, waren we natuurlijk nooit met een keeper als Jeroen Zoet in zee gegaan.”

De digitale flirt van Gomes.

In shock
Of ‘El Goleiro Grande’ nog ooit een kans krijgt in Eindhoven, durft Brands niet te voorspellen. ,,Ik ben nog in shock door zijn open sollicitatie en moet het nieuws even laten bezinken. Maar we kunnen hem natuurlijk altijd een keer uitnodigen voor een stadiontour. Als hij het tenminste niet vervelend vindt om een ronde in het Philips Stadion te lopen.”

Wegens de bezichtiging van een appartement in het centrum van Eindhoven was Heurelho Gomes vandaag niet bereikbaar voor een reactie.