PSV en Feyenoord bedroefd na ontslag Ajax-trio


Zelden waren PSV en Feyenoord zo eensgezind als vandaag, na het onverwachte ontslag van Marcel Keizer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman bij Ajax. Beide verenigingen spreken van een zwarte dag voor hun club.

Triest
,,Het is ongelofelijk triest, zo vlak voor kerst”, oordeelt PSV-directeur Toon Gerbrands. ,,Voor de drie betrokkenen, maar natuurlijk vooral voor ons. We waren net zo lekker freewheelend op weg naar het kampioenschap. Nu moeten we maar afwachten of onze huldiging in februari wel doorgaat.”

Ook supporters van PSV lieten zich niet onbetuigd. Direct na het bekendmaken van het ontslag, verstoorde een aantal teleurgestelde fans de training. ‘We want Keizer back!’, scandeerden ze in redelijk accentloos Eindhovens. Ze kregen al snel bijval van de spelersgroep.

Teleurgestelde PSV-supporters op De Herdgang. Beeld: YouTube / Omroep Brabant

Twee weken vrij
Voor PSV heeft het ontslag van de drie stuntelende stafleden behoorlijke consequenties, legt coach Phillip Cocu uit. ,,Ik had mijn spelers drie weken vrij gegeven. Dat gaat nu helaas niet door; het kampioenschap is nu een stuk minder vanzelfsprekend.”

Extra bijeenkomst bij Feyenoord
Giovanni van Bronckhorst, coach van Feyenoord, is eveneens bedroefd. ,,Vanavond komen we met spelers en staf bij elkaar om samen over de tragische gebeurtenissen te praten. Hopelijk vinden we steun bij elkaar, maar daar vertrouw ik wel in. Want met teleurstellingen omgaan is iets wat we bij Feyenoord aardig kunnen.”