PSV-fans gooien opnieuw muntjes naar bedelaar – club krijgt forse straf

Vijf jaar na de gebeurtenissen in Madrid zijn PSV-aanhangers wederom in de fout gegaan. Na afloop van PSV – Ajax wierpen ze opnieuw met muntjes naar een bedelaar, dit keer net buiten het Philips Stadion. PSV kan een flinke straf tegemoetzien.

Op videobeelden is te zien dat een groepje PSV-fans gezellig nababbelt over de sportief verlopen topper. Ze drinken een biertje en genieten van het waterige zonnetje. Maar plotseling verleggen ze hun aandacht naar een bedelaar met een Oost-Europees uiterlijk, die toevallig passeert:

Kunstjes

Wat er daarna gebeurt, verdient niet de schoonheidsprijs. “Ineens begonnen een paar mensen muntjes naar de man te gooien. En ze vroegen aan hem of hij wat kunstjes wilde uithalen, zoals zich tien keer opdrukken en zijn been breken. Dat deed hij niet; hij liep de spelersbus van Ajax binnen, waarschijnlijk in de hoop om daar een zakcentje te scoren. De gegooide muntjes liet hij liggen, maar die stak Marc Overmars in zijn zak”, vertelt een ooggetuige.

Omdat het de tweede keer binnen vijf jaar tijd is dat PSV-fans een kwetsbaar persoon vernederen, kan de Eindhovense club een pittige straf verwachten: de komende drie thuiswedstrijden zijn er geen supporters welkom in het stadion.

Deel dit artikel: