PSV-fans houden inzameling voor behoud Cillessen


Supporters van PSV gaan geld inzamelen om Jasper Cillessen bij Ajax te houden. Het doel is om meer dan tien miljoen euro op te halen, zodat de Amsterdammers hun goalie niet hoeven te verkopen aan FC Barcelona. 

In de maling
Barça verraste donderdag vriend en vijand door telefonisch tien miljoen euro te bieden op de niet bepaald in topvorm verkerende Cillessen (27). ,,Voor de zekerheid heb ik nog even teruggebeld om te controleren dat ik niet in de maling werd genomen, maar ze bleken serieus te zijn. Nou, voor dat geld ga ik hem desnoods zelfs brengen”, zegt de verbouwereerde spelershandelaar Marc Overmars donderdagavond.

Jasper Cillessen en Lionel Messi: binnenkort teamgenoten?

Jasper Cillessen en Lionel Messi: binnenkort teamgenoten?

In beweging
Maar toen De Telegraaf publiceerde over de Spaanse interesse, kwamen ze in Eindhoven in beweging. ,,Onze supporters hebben een rekeningnummer geopend waarop geld gestort kan worden.  Al het gedoneerde geld komt ten goede aan Ajax, zodat ze geen belang meer hebben bij de verkoop van Jasper Cillessen. Wat ik daarvan vind? Ach, ik ben in elk geval al opgelucht dat het geld digitaal kan worden overgemaakt. De vorige keer dat onze fans kleingeld doneerden, pakte dat niet opvallend goed uit”, legt PSV-directeur Toon Gerbrands uit.

Tegenhouden
Cillessen zegt gevleid te zijn door de sympathieke Eindhovense actie, maar houdt niettemin toch al rekening met een verhuizing naar Camp Nou. ,,Als een grote club als FC Barcelona een speler écht wil hebben, dan kun je die transfer moeilijk tegenhouden.” Marc Overmars is het daar niet helemaal mee eens: ,,Jasper vindt al gauw dat iets niet tegen te houden is. Daarom mag hij ook weg.”