PSV Fanstore neemt maatregel tegen drukte in winkel: 140 euro voor nieuw PSV-shirt

Het is de laatste tijd weer aardig druk in de Eindhovense winkels en dat geldt ook voor de fanstore van PSV in het Philips Stadion. Om te voorkomen dat het té druk wordt, heeft shopeigenaar Gerrit Rooyakkers ingegrepen: hij hing een prijskaartje van 140 euro aan het nieuwe PSV-shirt.

Nonchalant

,,Je merkt aan alles dat mensen wat nonchalant worden en het niet zo nauw meer nemen met de RIVM-richtlijnen”, zegt Rooyakkers. ,,Op straat, maar ook in mijn winkel. Mensen komen met het hele gezin winkelen, in plaats van dat ze doelgericht iets kopen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling in deze tijd. En als ik er iets van zei, kreeg ik vaak een grote mond.”

De fanstore ligt er rustig bij. Foto: Wikimedia CC/Steven Lek

Oplossing

De ondernemer heeft daar een oplossing voor gevonden. ,,Ik heb de populairste producten flink duurder gemaakt. Zo moeten mensen nu 140 euro betalen voor een nieuw shirt van PSV. Dat betaalt natuurlijk niemand. Maar het effect is er: er komt nu geen hond meer binnen. Niet goed voor mijn omzet, maar de gezondheid van mij en eventuele klanten is ook wat waard.”

Ook Helmond Sport vraagt overigens 140 euro voor het nieuwe clubshirt. Er is echter één groot verschil: voor dat bedrag krijg je er een speler naar keuze bij (zolang de voorraad strekt).

Deel dit artikel: