PSV geeft toch naam muntjesgooier aan Spaanse justitie


PSV heeft toch een naam van een beruchte muntjesgooier doorgegeven aan de Spaanse justitie. De Eindhovense club zegt dat te hebben gedaan omdat de Spaanse druk te groot werd.

Muntjes
In maart van dit jaar haalde een handjevol mensen in PSV-shirt het nieuws door in Madrid muntjes naar Spaanse bedelaars te gooien. Vervolgens nam PSV-directeur Toon Gerbrands zeventien keer openlijk afstand van die gebeurtenissen en leek de rust terug te keren. De Spaanse justitie bleef echter om namen van de muntjesgooiers vragen.

Vernederen
Gerbrands zwichtte onder die druk en gaf een naam vrij. ,,We hebben een redelijk vermoeden dat de persoon in kwestie mensen, vooral kinderen, heeft vernederd door chocolademunten te gooien. Dat gedrag keuren wij als PSV af. De naam is bij ons bekend en die geven we met alle plezier door aan de Spaanse politie, zodat het recht kan zegevieren.”

De man, hier te zien op een compositietekening, liet kinderen opdrukken in ruil voor snoepgeld.

De man, hier te zien op een compositietekening, liet kinderen opdrukken in ruil voor snoepgeld.

Terug naar Spanje
De betreffende persoon – een wat oudere man, nota bene van Spaanse afkomst – heeft volgens Gerbrands spijt van zijn daden. ,,Ik heb hem gesproken en hij heeft gezegd binnenkort naar Spanje gegaan, zodat hij berecht kan worden. Ik verwacht dat hij op 6 december al vertrekt.”