PSV heeft oplossing voor lange wachtrijen bij stadion


Volgens PSV behoren ze tot de verleden tijd: de lange rijen voor het stadion voorafgaand aan de thuisduels. De club zegt een manier te hebben gevonden om te zorgen dat niemand meer lang hoeft te wachten om het Philips Stadion in te kunnen. Of iedereen daar blij mee is, is echter nog maar de vraag.

Te laat binnen
De afgelopen weken was het steevast chaos voor de poorten van het stadion als PSV een thuiswedstrijd moest spelen. Door een niet vlekkeloos functionerend nieuw toegangssysteem verliep de doorstroming moeizaam. Afgelopen zondag waren enkele duizenden fans te laat binnen om het openingsdoelpunt tegen Feyenoord te zien. Ook zagen talloze fans Feyenoord-aanvaller Michiel Kramer niet, maar dat was niet te wijten aan het toegangssysteem.

Drukte voor het stadion. Foto: Daan Daniëls

Oplossing
Volgens PSV-directeur Toon Gerbrands is er een oplossing voor de problemen. ,,Ik heb onze trainer Phillip Cocu in de rust van het duel met Feyenoord verzocht om zijn spelers zó slap te laten voetballen, dat de helft van de seizoenskaarthouders geen zin meer heeft om nog te komen. Daardoor zullen er nauwelijks rijen meer ontstaan. Hij heeft beloofd deze lijn de komende weken door te trekken en dat geeft ons de tijd om te zorgen dat het toegangssysteem goed gaat functioneren.”

Trouwe fan Justin de Neef uit Beek en Donk zegt dat hij toch van plan is om de thuiswedstrijden te blijven bezoeken. Hij hoopt echter wel dat PSV de komende weken iets beter gaat presteren. ,,Anders ontstaan er binnenkort wachtrijen voor de uitgang van het stadion omdat iedereen wegrent.”