PSV houdt supporters warm met haardvuur op schermen

De kachels in het Philips Stadion zijn uit, maar PSV gaat zijn supporters – wanneer die weer welkom zijn – op een andere manier verwarmen. Tijdens thuiswedstrijden wordt voortaan de populaire Netflixserie Fireplace for Your Home vertoond op de grote schermen in de stadionhoeken.

Sinds vorige maand staan de straalkachels in de Eindhovense voetbaltempel definitief uit. De voornaamste reden is dat de stookkosten te hoog zijn. ,,Helaas zitten we nog een hele tijd aan onze leverancier Energiedirect vast. Hun tarieven zijn torenhoog”, meldt clubdirecteur Toon Gerbrands.

Het uitzetten van de kachel zorgt voor flink wat gemor. Niet alleen onder de supporters, maar ook onder de spelers die nu ineens moeten bewegen om warm te blijven.

De haard werd maandagmiddag al getest. Beeld: PSV Media.

Kachel

Gerbrands: ,,Wanneer fans weer welkom zijn, willen we ze trakteren op een warm welkom. Die haardfilm op Netflix is een perfecte en voordelige manier om onze fans warm te houden. Het past ook wel bij onze supporters. Onze meeste fans zijn tijdens een wedstrijd ook kachel. Dat moet ook wel om op temperatuur te blijven, want het spel is niet bepaald hartverwarmend.”

De kans dat stadionbezoekers zich dit kalenderjaar nog kunnen warmen aan het stadionvuur, is gezien de coronacijfers klein. Toch kunnen fans binnenkort wennen aan het vuurtje. SBS6 zendt de film op eerste kerstdag namelijk integraal uit, onder de naam Haard van Nederland.

Deel dit artikel: