PSV informeert bij Chelsea naar Ziyech – Eindhovense club wil middenvelder huren

PSV wil Hakim Ziyech komende zomer graag op huurbasis overnemen van Chelsea. Volgens de Eindhovense vereniging zou de Marokkaanse middenmoter een waardevolle versterking op het middenveld zijn.

,,Momenteel zijn we met Chelsea in gesprek over een huurconstructie”, bevestigt technisch directeur John de Jong van PSV. ,,Hakim Ziyech is een creatieve, technisch begaafde voetballer die zich waarschijnlijk snel kan optrekken aan ons niveau. Nu hij bij Ajax voetbalt, is een overname niet realistisch, omdat Ajax en PSV geen spelers uitwisselen. Als hij straks bij Chelsea zit, zijn er geen obstakels meer.”

Gevoelig
Chelsea-manager Frank Lampard bevestigt dat PSV één van de gegadigden is om Ziyech te huren. ,,Spelershandel is onze core business, dus mensen die zeggen dat we Hakim Ziyech hebben gehaald voor onze selectie, slaan de plank mis. Bovendien heeft alles wat Ajax is zo’n hekel aan Chelsea, dat het niet slim zou zijn om hem op te stellen. Volgens Erik ten Hag heeft hun Champions League-wedstrijd tegen ons indirect geleid tot talloze blessures, hun winterdip, de uitbraak van het Corona-virus en de breuk tussen Marco en Leontine, dus je snapt dat het allemaal nogal gevoelig ligt.”

null

null

Ziyechs trainer Erik ten Hag wilde op de BBC weinig kwijt over een mogelijke overstap van de balkunstenaar naar aartsrivaal PSV: ,,We chelsea wat happens.”

Deel dit artikel: