PSV naar volgende ronde beker – ploeg repareert schade in terugwedstrijd


PSV heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De Eindhovense cupfighter verloor vorige week thuis van RKC, maar maakte die schade in Waalwijk ruimschoots goed.

Ervaren rotten
Coach Mark van Bommel had duidelijk geleerd van de wanprestatie (verlies na verlenging) in eigen huis. Waar hij toen een zeer jonge selectie het veld in stuurde, koos hij nu voor ervaren rotten als Cody Gakpo en Joël Piroe. Het bleek een gouden greep: beide routiniers droegen met doelpunten bij aan de 3-5 zege.

Het door de wol geverfde Eindhovense collectief zegevierde in Waalwijk. Beeld: YouTube/PSV Media

Overwinteren
Van Bommel was opgelucht dat de nederlaag alsnog werd weggepoetst. ,,Bij PSV nemen we de beker altijd enorm serieus. Je moet er niet aan denken dat je niet overwintert in het bekertoernooi. We gaan deze mooie prestatie vieren en daarna gaat de focus weer op de volgende ronde. De finale in De Kuip is weer een stukje dichterbij gekomen”, besloot de lyrische Limburger.

Voor het zover is, moet PSV volgende week eerst proberen de nederlaag tegen Tottenham Hotspur weg te werken. In Wembley werd het dinsdag 2-1, dus een zakelijke 1-0 door een doelpunt van Armando Obispo in de 93e minuut volstaat.