PSV opgelucht door vertrek Kluivert: ‘Nu kunnen we weer van Ajax winnen’


Binnen PSV is met grote blijdschap gereageerd op het vertrek van Justin Kluivert naar AS Roma. De voormalig Ajacied riep een jaar geleden dat PSV nooit meer van Ajax zou winnen zolang hij voor Ajax speelt. Gelukkig voor de Eindhovenaren maken ze nu dus weer kans.

Cocu: weer een kansje
,,We zijn ongelofelijk blij en opgelucht dat het einde van de suprematie van Ajax in zicht lijkt”, jubelde PSV-coach Phillip Cocu. ,,Het was het afgelopen seizoen niet makkelijk om tegen Ajax te moeten spelen, terwijl we bij voorbaat al wisten dat we kansloos waren omdat Justin Kluivert meedeed. Het nieuws dat we in de toekomst mogelijk weer eens kansje maken tegen Ajax, geeft ons moed.”

Enorme invloed
Cocu waarschuwt wel voor te veel optimisme. ,,Justin Kluivert voetbalt straks niet meer bij Ajax, maar we moeten niet vergeten dat hij wel een enorme invloed heeft gehad binnen die club. In de afgelopen jaren heeft hij het spel van Ajax volkomen naar zijn hand gezet en die sporen zullen nog lang zichtbaar zijn. Het gaat dus te ver om te zeggen dat we komend jaar al kunnen winnen van Ajax, maar als het meezit, kunnen we over een jaar of vijf wel weer een puntje pakken in eigen huis. Als we de scheidsrechter mee hebben, tenminste.”

De transfer van Kluivert naar Rome betekent slecht nieuws voor de fans van onder meer Juventus en Inter Milan. Omdat de 19-jarige Amsterdammer voor vijf jaar tekende in Rome en contracten binnen het voetbal altijd gerespecteerd worden, zullen zij tot de zomer van 2023 volkomen kansloos zijn tegen AS Roma.