PSV-speler Locadia zit urenlang naast teamgenoot die geen idee heeft wie hij is


Jürgen Locadia belandde donderdagnacht in een ongemakkelijke situatie. De PSV-speler zat in het vliegtuig urenlang naast een teamgenoot die geen idee had dat hij naast een wereldberoemde voetballer zat. Zelfs subtiele hints van Locadia hielpen niet.

Awkward
Via Twitter hield de intelligente aanvaller, vanuit Kroatië op de weg terug naar Eindhoven, zijn volgers op de hoogte. ,,Okay, dit is awkward. Ik zit momenteel in het vliegtuig (hallo dure wifi!) en naast mij zit een Mexicaans ogende jongen in PSV-clubkleding. Hij herkent me niet”, schrijft Locadia in nagenoeg foutloos Engels op het social media-platform.

Locadia deed de ochtend na zijn vlucht zijn verhaal op Eindhoven Airport. Beeld: Omroep Brabant

Tientallen likes
Maar het werd nog veel ongemakkelijker. De Mexicaan – vermoedelijk Hirving Lozano – maakte een praatje met Locadia. ,,Hij vroeg me net wat voor werk ik doe. Ik hem geantwoord dat ik aanvaller en musicus ben, maar hij legt de link nog steeds niet”, tweette Locadia. Zijn volgers smulden intussen van zijn updates; de vliegtuigtweets werden enkele tientallen keren geliket; onder meer door PSV-directeur Toon Gerbrands, die wel vaker onder de indruk is van Locadia’s tweets.

Dan besluit Locadia het over een andere boeg te gooien. Hij laat zijn buurman zijn nieuwe single horen, in de hoop dat het kwartje valt. Maar ook dat levert niets op: ,,Ik heb hem net mijn muziek laten horen, maar hij zette meteen de koptelefoon af, keek me boos aan en zei dat hij zulke herrie nooit meer wil horen”.

Geen idee
Vervolgens pakt de jongen, zo schrijft de sympathieke Locadia tenminste, zijn telefoon en bekijkt daarop beelden van NK Osijek – PSV. ,,Ik vroeg hem of hij weet wie er bij PSV in de spits speelt. ‘Van Nistelrooy or Koevermans maybe?’ zei hij vragend. Hij heeft echt geen idee wie ik ben.”

Grootse compliment uit
Even overweegt Locadia zijn identiteit te onthullen aan de onwetende jongeman, maar hij besluit dat niet te doen. ,,Ik wil niet dat hij zich ongemakkelijk voelt. Dit was eigenlijk de mooiste ervaring ooit. Morgen weer lekker trainen. Volgende week thuis tegen AZ. Zin in!”, besluit de sterspeler.