PSV vervangt foto in stadion na klachten fans: Suárez eruit, Labyad erin


De foto van Luis Suárez in de etalage van de PSV Fanstore is vrijdagmiddag alweer vervangen door een andere. In plaats van de afbeelding van de gehate Uruguayaan is voortaan de beeltenis van publiekslieveling Zakaria Labyad te bewonderen.

Tanden
Naast de ingang van de Fan Store hingen vrijdagochtend ineens de portretten van stervoetballers Messi, Pogba en Suárez. Laatstgenoemde is niet populair in Eindhoven, vooral niet nadat hij jaren geleden, toen hij nog voor Ajax speelde, zijn voortanden in de schouder van Otman Bakkal zette. PSV-liefhebbers reageerden dan ook woedend op het plaatsen van de foto van de FC Barcelona-spits.

De bewuste foto van Suárez mocht niet lang blijven hangen. Foto: ED.nl

PSV: ‘Niet handig’
Een woordvoerder van PSV erkent de fout. ,,Het is niet handig geweest om een foto van Suárez op te hangen. Na overleg met de supportersvereniging hebben we besloten ‘m te vervangen door een foto van Zakaria Labyad.”

Troetelkind Labyad speelde van 2004 tot 2012 in het shirt van PSV en wordt in één adem genoemd met clublegendes als Luc Nilis, Willy van der Kuijlen en Berry van Aerle. Meer dan vijf jaar na zijn vertrek heeft hij nog steeds een absolute heldenstatus in Eindhoven.

Uit het oog maar niet uit het hart: troetelkind Labyad speelt voortaan voor FC Utrecht. Foto: Wikimedia Commons/Кирилл Венедиктов

Steen
Fans reageren positief op de snelle ingreep van PSV. Verschillende supporters gooiden kort na de fotowissel al een steen door de etalageruit om maar zo dicht mogelijk bij de afbeelding van hun idool te kunnen komen.