PSV vervangt stoeltjes in stadion door ligstoelen – fans kunnen straks nóg fijner slapen tijdens saaie wedstrijden

PSV heeft een deel van de transferinkomsten voor Hirving Lozano al goed besteed. De club vervangt alle 35.000 stoeltjes in het stadion door strandstoelen, zodat fans comfortabeler een dutje kunnen doen als het spel niet om aan te zien is.

Rugklachten
Donderdag klaagden veel fans over de oncomfortabele stoeltjes, weet ook PSV-directeur Toon Gerbrands. ,,Veel mensen hadden rugklachten toen ze na afloop van de wedstrijd gewekt werden door een steward. En dat waren niet alleen mensen uit Helmond, dus we gaan ervan uit dat het door de kunststof stoeltjes komt. Toegegeven: daarin kun je niet heel fijn slapen. Ik kan het weten, want ik ben ook niet wakker gebleven tijdens de vertoning tegen Haugesund.”

Om al te veel gemopper te voorkomen, laat PSV snel nieuw zitmeubilair plaatsen. Gerbrands: ,,We hebben er even aan gedacht om 35.000 klapstoeltjes te bestellen. Dan wordt er in elk geval nog wat geklapt op de tribunes. Helaas was de prijs wat te hoog, waardoor we hebben gekozen voor ligstoelen. Niet duur, maar toch comfortabel. We houden zo nog wat geld over om onze selectie op een plaats of zeven te versterken. Altijd handig.”

De nieuwe stoelen zorgen voor meer comfort.

Goodies
Om de feestelijke ingebruikname van de nieuwe stoeltjes te vieren, krijgen de fans die volgende week naar PSV – Apollon Limassol gaan volgens Gerbrands een extra goodie: ,,We geven 35.000 speciale Philips-wekkers weg, die zo zijn ingesteld dat ze gaan rinkelen als de 93e minuut is aangebroken. Op die manier worden de fans op tijd wakker om de winnende goal van PSV te zien. En valt die winnende goal niet, zoals vanavond, dan hebben ze in elk geval niet de hele avond naar een bloedeloze wedstrijd zonder doelpunten gekeken.”

Deel dit artikel: