PSV voegt meevoetballende middenvelder aan selectie toe

PSV speelde vandaag niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar er is versterking onderweg. De Eindhovense equipe wist vandaag de Fransman Ibrahim Sangaré te contracteren. Hij is van nature een middenvelder, maar kan ook uitstekend voetballen.

,,De laatste weken heb ik al een klein dozijn meevoetballende keepers naar Eindhoven gehaald”, zegt PSV-trainer Roger Schmidt in nagenoeg accentloos Duits. ,,Maar veldspelers die ook mee kunnen voetballen; daaraan schort het nog wat. Daarom hebben we Ibrahim Sangaré uit Zuid-Frankrijk naar Eindhoven laten vliegen. Hij komt uit Toulouse, maar volgens mij heeft hij daar een vervelende tijd gehad. ‘I hate to lose’, zei hij tijdens de kennismaking. Waarom weet ik nog niet.”

In dienst van Bruma

Schmidt heeft ambitieuze plannen met de 22-jarige speler. ,,Maar hij zal wel zijn rol moeten kennen. Mijn hele elftal is gebouwd rondom Bruma (de steraanvaller van PSV, red.). Sangaré zal in zijn dienst moeten spelen. Maar als hij die rol goed invult, en hij voetbalt een beetje mee, kan hij hier best wat minuten maken in de beker.”

Sangoré zegt niet te kunnen wachten om zijn debuut te maken. ,,Eigenlijk had ik telefonisch van mijn zaakwaarnemer begrepen dat PSG mij wilde hebben in plaats van PSV, maar de lijn was een beetje slecht. Het maakt me ook niet zo veel uit; Parijs en Eindhoven zijn allebei lichtsteden.”

Met de komst van de meevoetballende Sangoré, is PSV bijna uitgeshopt op de transfermarkt. Trainer Schmidt: ,,Ik zou eigenlijk nog een mee-keepende voetballer aan het selectie willen toevoegen. Een type als Matthijs de Ligt. Mocht dat lukken, dan denk ik dat we dit seizoen lekker mee kunnen voetballen in het linkerrijtje.”

Deel dit artikel: