PSV voorlopig als zevental verder, wedstrijden op half veld

Het eerste elftal van PSV gaat voorlopig als zevental verder. Omdat een groot deel van de selectie besmet is met het coronavirus of in quarantaine moet, kan de Eindhovense club geen elftal meer op de been brengen. De wedstrijden worden tot nader order op een half veld gespeeld.

Momenteel zijn negen spelers van PSV wegens coronaperikelen niet inzetbaar. ,,Daardoor hebben we maar acht fitte spelers, waaronder drie doelverdedigers. Ik kan alvast verklappen dat er zondag, tegen ADO, drie keepers in de basis zullen starten. Gelukkig kunnen ze allemaal goed meevoetballen, waardoor we op papier een goede kans maken. ADO heeft namelijk maar twee goede voetballers in de selectie”, meldt trainer Roger Schmidt.

Vanmiddag zijn de pupillendoeltjes geplaatst. Beeld: Google StreetView

Zeven tegen zeven

Schmidt verwacht dat de opponent van komend weekend, ADO dus, uit coulance ook maar zeven spelers zal opstellen. ,,En dat verwacht ik ook van de ploegen die de komende maanden naar Eindhoven komen. Want in dit tempo moet straks de helft van de eredivisie in quarantaine. Daarom is dit een mooie tussenoplossing: zeven tegen zeven op een half veld.”

De Duitse oefenmeester wil ADO in een wat onorthodoxe 3-2-1-formatie te lijf gaan. ,,Mo Ihattaren keept, want dan loopt hij het minst in de weg en hoeft hij niet te veel te bewegen. Keeper Yvon Mvogo staat centraal op het middenveld. Hij is mijn beste voetballer. Jorrit Hendrix blijft als enige op de bank. Hij schiet op een gewoon veld al hoog over, dus kun je nagaan hoe dat met F-doeltjes is.”

Voorlopig zullen de wedstrijden ook iets korter duren: 2x 25 minuten. Schmidt: ,,Als PSV zo voetbalt als afgelopen weekend, is dat lang genoeg. Vooral voor alle toeschouwers”

Deel dit artikel: