PSV vraagt baaldag aan: wedstrijd tegen Roda JC op losse schroeven


Als het aan PSV ligt, gaat het duel met Roda JC morgenavond niet door. De kersverse landskampioen heeft bij de KNVB een zogeheten baaldag aangevraagd omdat trainer Phillip Cocu onvoldoende fitte spelers op de been kan krijgen.

Bier en weinig slaap
,,De afgelopen dagen stonden in het teken van bier drinken en weinig slapen”, legt coach Cocu dinsdagmiddag uit. ,,En ook vanavond gaan we op pad: steengrillen en bowlen, waarna we nog wat gaan drinken op het Baekelandplein. Daardoor is het uitgesloten dat ik morgen over elf fitte spelers beschik.”

De spelers van PSV hebben momenteel andere zaken aan hun hoofd dan voetbal. Bier drinken bijvoorbeeld. Beeld: YouTube/Fox Sports

Met de platte kar naar Limburg
Op verzoek van de Eindhovense oefenmeester vroeg de clubleiding een baaldag aan bij de KNVB. Cocu: ,,Geen idee of het gehonoreerd wordt. Volgens de reglementen zijn we te laat, maar bij de KNVB wil dat niet zo veel zeggen. Als ze ons verzoek niet inwilligen, dan gaan we gewoon met de platte kar naar Kerkrade en leggen we op de heenweg een paar keer aan bij een Limburgs café. Ook met elf aangeschoten drinkebroeders moet het ons lukken om van Roda te winnen.”

PSV-verdediger Santiago Arias hoopt niettemin dat de KNVB zijn team morgen een vrije dag gunt. ,,Het zou fijn zijn als we de wedstrijd op een later moment mogen inhalen, zodat we morgen gewoon kunnen uitslapen en bier kunnen drinken in Eindhoven. Wanneer we de wedstrijd in willen halen? Ik heb een voorkeur voor na de zomerstop, want dan ben ik waarschijnlijk al vertrokken naar een buitenlandse club.”