PSV waarschuwt Guus Meeuwis-fans: blijf van het veld


Liefhebbers van Guus Meeuwis die van plan zijn komend weekend gezellig met bier te gooien of op het veld te gaan staan, kunnen zich beter nog een keer bedenken. PSV is hun gedrag namelijk beu en dreigt met torenhoge boetes als mensen zich in het Philips Stadion niet kunnen of willen gedragen.

Niet langer gedogen
PSV, dat eigenaar is van het stadion, heeft geen zin om het gedrag van tienduizenden fans nog langer te gedogen. ,,Na afloop van die concertreeks ‘Groots Met Een Zachte G’ is het veld er altijd slecht aan toe”, weet PSV-directeur Toon Gerbrands. ,,Door dat gespring heeft de grasmat het zwaar te verduren. Daarom mogen er vanaf dit jaar geen mensen meer op het veld staan. Waar al die mensen (ongeveer 50.000, red.) dan moeten staan? Dat is aan het management van de heer Meeuwis. Mij maakt het niet uit, zolang het maar niet op de trappen is. Voor je het weet, bekeurt de UEFA ons weer.”

Guus-2014.71

In vorige jaren was het veld in het Philips Stadion nog bezaaid met mensen. PSV gaat dat niet langer door de vingers zien.

Reglement volkomen duidelijk
Gerbrands vindt niet dat de opstelling van PSV onredelijk is. ,,Ons reglement is volkomen duidelijk. Op het betreden van het speelveld staat, conform artikel 6, een boete van vijftienduizend euro. En volgens artikel 10 is ook het gooien met materiaal strafbaar. Ik kan de concertgangers dus niet aanbevelen om met bier te smijten, tenzij ze PSV financieel willen ondersteunen in de zoektocht naar een nieuwe topspits.”

Voorbeeldfunctie
Volgens de bestuurder moet ook Guus Meeuwis zelf op zijn tellen passen. ,,Door steeds te zingen dat het meters bier regent, zet hij bezoekers aan om met pils te gooien. Ik ga hem nog vertellen dat we zulk gedrag niet van een BN’er met een voorbeeldfunctie verwachten.”

Gedaan
Mocht Meeuwis’ gedrag niet verbeteren, dan hoeft de zanger volgens Gerbrands in 2017 niet terug te komen: ,,Dan is het gedaan, met de zachte G.”