PSV wil Arjen Robben: ‘Goed voor onze band met Mexico’


PSV wil Arjen Robben koste wat het kost naar Eindhoven halen. De club wil met de komst van de bij Mexicanen zeer geliefde vleugelaanvaller nóg populairder worden in Mexico.

Dat PSV erg geliefd is in Mexico, mag geen geheim meer heten. De Midden-Amerikanen volgen de verrichtingen van de heersend landskampioen op de voet. Niet alleen vanwege het zeer hoge niveau van de eredivisie, maar ook omdat hun landgenoten Hirving Lozano en Erick Gutiérrez hun brood verdienen in Eindhoven. Afgelopen vrijdag organiseerde PSV zelfs een Mexicaanse avond om de liefde te onderstrepen.

Afgelopen vrijdag was het Fiesta Mexicana in Eindhoven. Foto: Bas Dijkhof

Ongekend polulair
Als het aan PSV-directeur Toon Gerbrands ligt, was dat nog maar het begin ,,De komende tijd willen we nóg meer doen om de Mexicanen te blijven boeien. Daarom willen we Arjen Robben, die na dit seizoen vertrekt bij Bayern München, inlijven. Dat is goed voor onze band met Mexico. In dat land lopen ze sinds de zomer van 2014 weg met Arjen. Sommige mensen in Mexico twitteren al jaren dagelijks over Arjen. Kun je nagaan hoe groot hij daar is.”

 

null

null

Invliegen op kerstavond
Gerbrands hoopt dat inwoners van Mexico binnenkort ook regelmatig heen en weer vliegen om een wedstrijd van PSV te bezoeken. ,,In het ideale geval kunnen we Arjen op de dag vóór Kerstmis presenteren als nieuwe aanwinst. Dan zijn er genoeg Mexicanen in Nederland, want die worden op kerstavond allemaal ingevlogen door Robert ten Brink om hun zogenaamd nietsvermoedende blonde vakantievriendinnen mee te verrassen.”

Angst dat PSV, door de komst van Robben, té populair wordt in Mexico, heeft Gerbrands vooralsnog niet. ,,We verwachten niet dat Mexicanen meteen massaal het stadion binnen proberen te komen. En anders nemen we het idee van Donald Trump over en bouwen we een muur voor de ingangen.”